Misstänkt rån slutade med krock efter biljakt i Örebro

En man och en kvinna i 25-årsåldern är misstänkta för en rad brott efter att ett rån övergick till en biljakt där polisen fick preja fordonet av vägen.

· Publicerad: 30 april 2024 · 14.01.
Akivbild-Polisfordon-Buss
Arkivbild

Först larmades polisen till ett misstänkt rån i centrala Örebro, därefter inträffade en biljakt som slutade med en krock vid Willys i höjd med Baronbackarna. Detta skriver polisen på sin hemsida under tisdagen.

Enligt uppgifter skall det misstänkta rånet inträffat runt klockan 12:15 i centrala Örebro. Det ska handla om en man och en kvinna i 25-årsåldern som stulit ett fordon och försvunnit från platsen. Polisen fick sedan syn på fordonet varpå föraren vägrade stanna.

Annons ▾

En dramatiskt biljakt påbörjades där polisen uppger att föraren ska krockat med flera andra fordon i Baronbackarna samt att flera personer ska ha behövt att slänga sig undan för att inte bli påkörda av det aktuella fordonet. I höjd med Willys i Baronbackarna prejar polisen fordonet av vägen.

Vid klockan 13:05 skriver polisen att den 25-årige mannen är misstänkt för rån där fordonet är det stulna godset. Han är också misstänkt för mordförsök, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt rattfylleri.  Kvinnan som också färdades i fordonet är misstänkt för försök till mord samt grov vårdslöshet i trafik.

 

FIKK - För att alla behövs