Ungdomar ska kastat sten på fordon i Lillån

Vid klockan 21:07 på tisdagskvällen ska det kommit in larm om att ungdomar ska kastat sten från en gång och cykelbro som leder över Riksväg 50 i Lillån.

· Publicerad: 4 juni 2024 · 22.23.
Arkivbild

Polisen skriver att de under tisdagskvällen blivit kontaktade av trafikledningen för lokalbussarna i Örebro. Detta efter att ungdomar kastat sten ner mot trafikanter som passerat under bro.

Enligt uppgifter ska detta var på gång och cykelbron som leder över Riksväg 50 i Lillån, strax norr om Örebro. Det är oklart om det uppstått några skador på något fordon.

Annons ▾

Polispatrull har sökt i området utan resultat, det rör sig dock ungdomar i området och främst i en kommunal verksamhet skrvier polisen på sin hemsida.

Polisen uppmanar vårdnadshavare att tala med barn och ungdomar

Polisen uppmanar vårdnadshavare att tala/ informera sina barn/ ungdomar riskerna med att kasta föremål mot/ ner på trafikanter. Beteende otroligt vårdslöst och innebär en stor risk för skada.

Träffar en större sten en vindruta på ett fordon som färdas i 70 km/h vilket är den lagstadgade hastigheten på aktuell sträcka kan det medföra kraftiga skador på person samt fordon.

FIKK - För att alla behövs