Beslut om UAS-bevakning under Karlskoga motorsportvecka

Polismyndigheten har tagit beslut om UAS-bevakning under Karlskoga motorsportvecka skriver man på sin hemsida under måndagen.

· Publicerad: 10 juni 2024 · 15.45.
Arkivbild

Polismyndigheten har tagit beslut om att ha kamerabevakning under Karlskoga motorsportvecka. Det innebär att de kommer att flyga med drönare, UAS eller unmanned aerial system som det också heter. Beslutet är fattat enligt 14 a § kamerabevakningslagen KBL.

Bevakningen kommer att pågå 13 juni till 16 juni mellan klockan 10.00 till 06.00. Syftet är att förebygga, förhindra, upptäcka, utreda och lagföra brottslig verksamhet samt att upptäcka störningar av allmän ordning och säkerhet.

Annons ▾

Karlskoga motorsportvecka är ett årligt återkommande evenemang

Karlskoga motorsportvecka är Karlskogas största återkommande evenemang och genomförs i år för tionde gången. På flertalet platser runt om i staden arrangeras tävlingar, uppvisningar, utställningar och shower.

Utöver detta kommer arrangerade cruisingar äga rum i centrala Karlskoga under veckan. Förutom ett stort antal besökare förväntas en hög grad av alkoholkonsumtion vilket i sin tur riskerar att leda till bland annat ordningsstörningar och våldsbrott.

FIKK - För att alla behövs