Klart idag – Mathias Bromé lämnar Örebro Hockey

Idag står det klart att Mathias Bromé lämnar Örebro Hockey, de bägge parterna har gjort en ekonomisk uppgörelse skriver klubben på sin hemsida.

· Publicerad: 10 juni 2024 · 18.55.
Arkivbild: Martin Avedal

Idag står det klart att Mathias Bromé och Örebro Hockey bryter kontraktet, det kunde klubben skriva om på sin hemsida. Den 29-årige forwarden hann spela 176 SHL-matcher och göra 128 poäng på total fyra säsonger.

— Nu står det klart att parterna har kommit överens om att bryta avtalet och det innebär att Mathias nu är fri att lämna för spel i annan klubb, skriver Örebro Hockey.

Annons ▾

Örebro och Bromé har gjort en ekonomisk uppgörelse

Mathias Bromé var en av de mer profilstarka spelarna i Örebro men i slutet av förra säsongen uppstod en spricka och han blev bänkad. Nu har Örebro Hockey gjort en ekonomisk uppgörelse med Bromé och det innebär att han från och med nu inte längre har några förpliktelser till klubben.

— Först och främst är det väldigt olyckligt och ett misslyckande att vi har hamnat där vi nu är. Situationen har blivit ohållbar och utifrån det så har vi kommit överens om att det här är bästa lösningen för bägge parter, säger Henrik Löwdahl.

Under de senaste veckorna har klubben tagit professionell hjälp utifrån och via en handlingsplan försökt hitta en gemensam väg tillbaka. Detta ska inte ha funkat och har nu lett fram till att klubben idag kommit överens kring en ekonomisk uppgörelse med Mathias Bromé.

Kom till klubben från Mora

Nyheten om att Mathias Bromé skulle lämna Mora för Örebro kom under våren 2019. När han väl debuterade under hösten samma år blev det succé direkt. Han gjorde bland annat ett drömmål mot Luleå och totalt blev det 43 poäng säsongen 2019/20. Efter en sejour i Nordamerika och Schweiz kom han tillbaka till Örebro men nu lämnar han även denna klubb.

— För min del känns det så klart tråkigt att vi hamnat där vi nu är, men nu har vi hittat en lösning som kommer bli bäst för bägge parter. Jag har haft fyra fina år här, där många i och runt klubben har betytt mycket för mig och jag vill passa på att tacka alla supportrar samt partners för allt stöd under min tid i klubben, säger Mathias Bromé. 

FIKK - För att alla behövs