Invigning av en ny park och två konstverk i Vivalla

Onsdagen den 19 juni klockan 15:00 inviger ÖrebroBostäder en ny park för gemenskap med två nya konstverk på Krönikegatan i Vivalla.

· Publicerad: 17 juni 2024 · 09.45.
Foto: ÖBO

ÖrebroBostäder (ÖBO) skriver i ett pressmeddelande att nu på onsdag den 19 juni inviger en ny park och två nya konstverk på Krönikegatan i Vivalla. De två nya konstverken heter Knytkalaset och Hortus.

Bakom konstverken står konstnärerna Signe Johannessen och Erik Rören. De har tillsammans med föreningarna Starka broar och Gemensamhetsföreningen i Vivalla skapat de två konstverken som nu ska stå i den nya parken.

Annons ▾

Så kom konstnärerna på idéerna med konstverken

Uppdraget var att skapa något som skulle förgylla parken och vara till glädje för främst vivallaborna. I samarbetet framkom det att föreningarna hade en stark gemenskap som främst kretsade kring mat. Laga mat och dela recept. Utifrån denna insikt skapades konstverken Knytkalaset och Hortus.

Knytkalaset är ett praktfullt och färgsprakande långbord som står mitt i området och som alla får använda. Det blir både ett konstverk och en mötesplats med ätbara odlingar. Hortus, som betyder trädgård på latin, är en sagolik fontän som tar tillvara på regnvatten. Regnvattnet strilar ner i vackra rännor och samlas i cisterner. Det kan sedan användas för att vattna de närliggande odlingarna.

Invigningen är nu på onsdag den 19 juni klockan 15:00 och äger rum på Krönikegatan 13 i Vivalla.

FIKK - För att alla behövs