Larm om ungdomar som skjuter fyrverkerier

Polisen skriver på sin hemsida att de har mottagit flera samtal om ungdomar som avfyrat fyrverkerier runt om i Örebro län under kvällen.

· Publicerad: 28 december 2022 · 22.51.
Arkivbild

Polisen skriver på sin hemsida under onsdagskvällen att de fått in flera larm gällande ungdomar som skjuter fyrverkerier. Det ska handla om ett flertal platser runt om i Örebro län.

— Under kvällen har polisen mottagit mängder med samtal om ungdomar som avfyrat fyrverkerier runt om i länet. I flera av fallen ska fyrverkerier avfyrats mot bostadsfasader, balkonger och liknande, skriver polisen på sin hemsida.

Annons ▾

Varje år sker det olyckor med fyrverkerier

Polisen skriver också att de varje år tillsammans med räddningstjänsten hanterar en mängd händelser där det sker olyckor med fyrverkerier. Det resulterar i skador på både personer och egendom. Polisen uppmanar invånarna att hjälpa dem förhindra detta. 

— Tillstånd krävs hos polisen om du planerar att avfyra fyrverkerier på en tid och plats där många människor är i rörelse eller i närheten av hus eller andra byggnader, t.ex i ett bostadsområde. Många kommuner har även lokala bestämmelser om när och var fyrverkerier får avfyras. 

— Ungdomar under 18 får inte använda fyrverkerier. Den som säljer eller langar fyrverkerier till minderåriga begår brott. Om polisen träffar på minderåriga med fyrverkerier kan dessa beslagtas. 

FIKK - För att alla behövs