Bästa glasscaféer i Örebro län enligt M Sverige

Bilistorganisationen Riksförbundet M Sverige har inför semestersäsongen utsett Sveriges bästa glasscaféer, vilka är bäst i Örebro län?

· Publicerad: 10 juli 2024 · 10.42.
Glasstemplet i Sommarro återfinns på listan, arkivbild: Martin Avedal

Bilistorganisationen Riksförbundet M Sverige har lagom till semestersäsongen utsett Sveriges bästa glasscaféer. Man har listat de bästa glasserveringar i varje landskap och i Örebro län finns det ett par onämnda då flera landskap ingår.

— Vi uppmanar allmänheten att passa på att göra utflykter i sommar och uppleva glassparadis såväl hemmavid som under semesterresan. De senaste årens svemestertrend har fått fler att upptäcka de många fina besöksmålen inom landet. Detta har också stimulerat lokal glasstillverkning av hög kvalitet, säger Katja Runestam Prinzell, bilreserådgivare på M Sverige.

Annons ▾

De bästa glasscaféer i Örebro län

Noraglass i Nora

Nora är en fantastisk sommarstad och ett av skälen är den utsökta Noraglassen som tillverkats i över hundra år. Noraglass serverar alltid dagsfärsk glass med en variation av spännande smaker på flera platser runtom i den lilla staden.

Glassugna turister köar inte sällan vid Glasstorget vid Stadshotellet, men soliga dagar rekommenderas Kafé Strandstugan vid Norasjön. Sätt dig i den lummiga trädgården och slappna av, eller ta med dig glassen och gå längs strandpromenaden.

Go’ Glass i Hjortkvarn

Go’ Glass i Hjortkvarn har Närkes kanske bästa glass och är ett populärt utflyktsmål. Här finns ett varierande utbud med många olika sorters egentillverkad gelato och sorbet. Caféet som är beläget mellan Örebro och Norrköping är ett vanligt stopp på vägen, men den ljuvliga glassen är värd en egen resa.

Glasstemplet i Örebro

En behaglig miljö för glassintag erbjuder Glasstemplet, beläget i kulturreservatet Sommarro i Örebro. Området har under decennier varit populärt för rekreation och kafébesök, eftersom gamla träd, en rik biologisk mångfald och den vackra 1800-talsbebyggelsen skapar en harmonisk inramning. Med Glasstemplets rika utbud av både Sia Glass och Götlunda Glass har dock lyft destinationen till en ny nivå.

FIKK - För att alla behövs