Askersund gör sig redo för den stora motorfesten

På lördag den 13 juli äger Car and bike meet samt Blacksmith cruising rum i centrala Askersund. Det kommer bli en heldag med bilar och motorcyklar.

· Publicerad: 11 juli 2024 · 17.06.
Arkivbild: Martin Avedal

På lördag den 13 juli är det dags för en stor motorfest i centrala Askersund. Då äger Car and bike meet rum med den efterföljande cruising som i år fått namnet Blacksmith cruising.

Car and bike meet kommer äga rum under dagen i Strandparken i Askersund. Det kommer förekomma flera evenemang som t.ex godisregn för barnen, livemusik och prisutdelningar. För bilmodeller äldre än 1975 finns det dock ett begränsat antal platser vill arrangören påpeka i informationen om eventet. Inträdde till platsen är 150 kr medan barn upp till 12 år går in gratis.

Annons ▾

Efter Car and bike meet äger Blacksmith cruising rum. Arrangören Christian Vargahed skriver på eventets Facebooksida att det är en arrangerad cruising som sträcker sig genom Askersund. Sträckan går från den norra infarten till den södra via bergslagsvägen, drottning Kristinas väg och sundsbrogatan. Även här finns det begränsat antal platser.

Polisen har även sen tidigare informerat om att de kommer ha drönarbevakning under evenemangen. De kommer att flyga med drönare mellan klockan 14:00 den 13 juli och klockan 06:00 den 14 juli. Car and bike meet drar igång redan klockan 09.00 medan Blacksmith cruising går av stapeln vid klockan 18:00.

FIKK - För att alla behövs