Gamingfestival i Kumlahallen under helgen

I helgen förvandlas Kumlahallen till en gamingvärld, detta då Kumla kommun arrangerar en Gamingfestival, evenemanget är kostnadsfritt.

· Publicerad: 24 juli 2024 · 18.59.
Arkivbild

Under fredag och lördag bjuder Kumla Kommun in alla, gammal som ung till en Gamingfestival i Kumlahallen. Under två dagar förvandlas hallen till en gamingvärld med ljud och ljus. Evenemanget är en del av Sommar i Kumla och är helt kostnadsfritt att delta på.

— Detta är första gången Kumla kommun står som arrangör för denna typ av evenemang och vi hoppas att det väcker intresse för besökare i alla åldrar, säger Isabelle Sjögren, evenemangskoordinator på Kumla kommun.

Annons ▾

Evenemanget är öppet fredag 26 juli kl. 15.00-22.00 och lördag 27 juli kl. 13.00-22.00. Det är bara att dyka upp då det är fri entré och kostnadsfritt att prova på allt som erbjuds.

Prova på LudoSport och Jugger

Ta även chansen att prova på LudoSport där man fäktas med ljussvärd och Jugger som är en kombination av fäktning och rugby.

Du kan prova på Jugger under fredagen kl. 16.00-19.00 och LudoSport under lördagen kl. 13.00-15.00 och 15.30-17.30.

Häng med Ung fritid som finns på plats

Dessa två dagar finns även fritidsgårdsverksamheten i Kumla på plats i Kumlahallen för att delta under Gaming festival. Så du som är 13-19 år är varmt välkommen att hänga med fritidsledarna som finns på plats.

— Cafeterian kommer även att hålla öppet, så det finns alla möjligheter att hänga kvar på evenemanget i många timmar, hälsar Isabelle Sjögren.

FIKK - För att alla behövs