Jonna Nilsson blir assisterande coach i Örebro Volley

Jonna Nilsson kliver in i ledarstaben och blir assisterande coach i Örebro Volley, detta skriver klubben i ett pressmeddelande under onsdagen.

· Publicerad: 11 september 2024 · 11.07.
Arkivbild: Martin Avedal

SM-mästare i våras, nu assisterande coach. Jonna Nilsson får en ny roll i Örebro Volley, detta meddelar klubben i ett pressmeddelande under onsdagen.

— Det känns otroligt kul att få vara med även denna säsong, men nu i ledarstaben. Ser väldigt mycket fram emot att få se hur laget kommer utvecklas under denna säsong, både som individer men även som lag då vi har ett stort antal nya spelare. Jag hoppas kunna bidra med bl.a. rutin, energi, pepp och lite som en länk mellan spelare och Head coach säger Jonna Nilsson.

Annons ▾

Jonna Nilsson kliver in i ledarstaben

Jonna Nilsson avslutade karriären efter finalsegern i våras, då fick hon efter 10 säsonger i klubben äntligen lyfta SM-bucklan. Precis som Ludovica Forastieri som även hon avslutade karriären kliver Nilsson in i ledarstaben. Både Nilsson och Forastieri kommer agera assisterande coacher.

Klubben skriver också att under säsongsupptakten har Jonna varit mer aktiv på planen än vad de tänkt från början. Hon har visat upp att formen sitter i när hon agerat back up på center position i väntan på Elsa Arrestads comeback från sin axeloperation.

— Få har den rutin som Jonna Nilsson besitter och hon blir en viktig del i ledarstaben denna säsong med många nya och unga spelare. Hon har spetskompetens men också en bred erfarenhet av det så viktiga grupp- och lag perspektivet så jag är glad att Jonna nu fortsätter i Örebro Volley i en ledarroll, säger Head Coach Jonas Håård.

FIKK - För att alla behövs