Bring testar den elektriska lastbilen Volta Zero i Örebro

Bring ska testa den elektriska lastbilen Volta Zero i Örebro, detta skriver företaget i ett pressmeddelande, lastbilen kommer från Volta Trucks.

· Publicerad: 14 oktober 2024 · 14.27.
Foto: Volta Trucks

Bring skriver i ett pressmeddelande att man under oktober ska genomföra ett pilottest i Örebro. Bring ska under två veckor testa Volta Zero, en helt elektrisk lastbil i företaget Volta Trucks distribution.

Lastbilen är helelektrisk, och designen med låg förarposition och förbättrad sikt ska öka säkerheten för både förare och andra trafikanter. Föraren centralt placerad i förarhytten, i en betydligt lägre position än med en vanlig lastbil. Eftersom det finns förardörrar på båda sidor kan chauffören välja att stiga ur på den sida det är säkrast.

Annons ▾

— Att minska utsläppen är en av våra högsta prioriteringar, och det här testet ger oss en chans att testa en ny typ av lastbil och utvärdera hur Volta Zero presterar i vår dagliga verksamhet, säger Lars Furunäs, regionchef på Bring.

Ska testa hur Volta Zero fungerar i en verklig distributionsmiljö

Volta Zero har en räckvidd på upp till 20 mil per laddning samt en lastkapacitet på cirka 7,5 ton, vilket gör den väl lämpad för stadsdistribution. Syftet med pilottestet är att utvärdera hur Volta Zero presterar under verkliga körförhållanden och hur den kan integreras i Brings dagliga logistikverksamhet.

— Genom det här testet kan vi få värdefull feedback på hur Volta Zero fungerar i en verklig distributionsmiljö, säger Mats Nordin, Business Development Manager, Nordics på Volta Trucks.

FIKK - För att alla behövs