Örebro Futsal Club

Seriemaraton – hur lång tid tar det att sträckkolla favoritserien?

Att sträckkolla på tv-serier har blivit en av vår tids mest populära förströelser. Vad är dina erfarenheter av tv-serier?

· Publicerad: 24 maj 2017 · 13.59.
orange-is-the-new-black

I anslutning till premiären av tv-serien, nya House of Cards den 30 maj så har företaget Cuponation undersökt hur lång tid det tar att sträckkolla olika populära tv-serier – ett allt mer utbrett fenomen.

Örebro Tribune – Orange is the new black

När vi granskar redaktionen vid Örebro Tribune så är jag (Håkan Eriksson) den som mumsar och maratontittar på serier, det som laddas för tillfället på TV är Orange is the new black.

Annons ▾

– Fenomenet väcktes hos mig när tillgången att spela in via TiVo och Netflix gjorde entré. Måste minst ha en serie påbörjad för lediga, lata dagar.

Cuponation har undersökt 30 serier inom olika genrer från 90-talet, när serier som The Sopranos och Vita Huset började sändas, fram till den guldålder vi befinner oss i idag.

Nonstop – utan pause

Längden på serierna gäller när du ser dem nonstop utan att pausa och längden har beräknats genom att gå igeom varje avsnitt och säsong på IMDB. Bland annat kommer följande information fram:

Bland de undersökta serierna tar det längst tid att se C.S.I. – hela 11 dagar. Därefter kommer Supernatural, som tar 8.4 dagar att se, följt av Arkiv X med en längd på 6.6 dagar.

Nästan fyra dagar med Vänner

Den berömda och klassiska sitcomen Vänner, som varade i tio år, kanske inte tar så lång tid att se som man tror. Att sträckkolla samtliga tio säsonger tar 3.6 dagar. Seinfeld befinner sig även i mitten av listan med en längd på 2.9 dagar.

The Walking Dead och Game of Thrones, två av de mest populära serierna för tillfället, tar 3.1 respektive 2.3 dagar att ta sig igenom.

För att sträckkolla de första fyra säsongerna av House of Cards behöver du lägga ner 1.8 dagar. Som du kan se så har man även tagit med succéserien Skam och som är relativt ny, detta då den belyser den nya formen av binge-watching.

Hur är din erfarenhet av serietittande, dela gärna med dig i kommentarsfältet.

FIKK - För att alla behövs