Örebro Futsal Club

Ungdomar och flera polispatruller på plats vid Marieberg

Griseriet med fylla och skadegörelse fortsätter på området vid Marieberg – polis kallades till platsen

· Publicerad: 9 september 2017 · 03.24.
Marieberg-Fredag

Ett större antal ungdomar och något äldre hade under fredagskvällen och natten mot lördag samlats vid Marieberg. Vittnen berättar att personer har varit och hämtat växter och säckar med jord inne på Blomsterlandet för att kasta ut över området.

Det bara fortsätter i vanlig ordning

Trots tidigare möten för att påbörja en dialog hur man ska lösa problemet med skadegörelse och fylla vid Mariebergsområdet så bevittnades det att under fredagskvällen och natten mot lördagen bara ”fortsätter i vanlig ordning”.

Annons ▾

Växtligheter rycks ur planteringar

Telefonerna har ringt på redaktionen, bilder vi fått skickade visar hur det ser ut på Maribergsområdet just nu, växtligheten har ryckts ur sina planteringar och fullt med skräp som kastas och sprids över området, framför allt utanför butiken Blomsterlandet som är en butik med lördagsöppet och får börja morgonen att plocka upp efter dessa.

Polisen har varit på platsen med patruller och vittnen berättar att det är rätt många poliser, man åker runt med blåljusen på området.

Tidigare dialogträff förgäves?

När man under tisdagen den 5 september anordnade och bjöd in till dialogträff vid Truckstop i Berglunda-området så meddelades att det var bra uppslutning på mötet, människor som fanns på dialogträffen tillhör dom som kan tänka sig kämpa för att få till en plats för motorintresserade, då kan bara en sådan här helg innebära ett större kliv bakåt, återigen.

Läs tidigare artiklar

FIKK - För att alla behövs