Örebro Futsal Club

Hallonlakrits-skallen finns nu som choklad i butikshyllan

Vilka är dina favoriter i godishyllan – gillar du Hallonlakrits-skallen? Då kanske den nya chokladkakan ”Chokskalle” är något för dig

· Publicerad: 14 september 2017 · 01.13.
Chokskalle-Hallonlakrits-Godis

Godishyllan har fått ett nytt tillskott med smak av hallon och lakrits. Nu lanserar företaget bakom den populära hallonlakritsskallen, Bubs, en ny variant på klassikern – chokladkakan ”Chokskalle”.

Choklad är en oprövad branch för Bubs

Chokladbranschen är oprövad för BUBS, men det hindrar inte familjeföretaget från att storsatsa på en ny chokladlinje. Intill den befintliga godisfabriken i Jönköping, har under det senaste året en ny produktionsanläggning vuxit fram. Här tillverkas i skrivande stund den nya chokladkakan CHOKSKALLE i rasande fart för att möta handelns positiva förväntningar.

Annons ▾

– Vi har nog aldrig varit med om ett sådant positivt gensvar från handeln. Enligt många vi har pratat med är Chokskalle den första riktiga nyheten i konfektyrkategorin på väldigt många år. Oftast brukar det handla om att producenter lanserar nya smaker, men det här är något helt annat. Skalleformen, smakkombinationerna, de parallella fyllningarna och den belgiska chokladen gör Chokskalle till en helt unik produkt på marknaden.

Chokskalle är långt ifrån det vanliga du annars hittar i chokladhyllan, säger Henrik Elfwing, VD på BUBS Godis.

Schyssta och smakfulla skallar

Vid en första anblick är det lätt att tro att Chokskalle är chokladdragerade Hallonlakritsskallar, men så är alltså inte fallet. Man möts istället av krämiga, kolabaserade fyllningar som är separerade av en osynlig barriär. Ingen annan chokladkaka kan stoltsera med det.

En av kombinationerna är BUBS välkända Hallon/Lakrits-smak och själva chokladkakan är formad som skallar, som en hyllning till det välkända originalet från BUBS, men där upphör likheterna med Hallonlakritsskallen. De övriga smakerna är Banan/Kola och Jordgubb/Kola. De dubbla, parallella fyllningarna i kombination med den belgiska mjölkchokladen gör att varje tugga av Chokskalle är tre smaker i ett.

Chokskalle innehåller ingen palmolja och är dessutom Fairtrade-certifierad. Med andra ord innehåller Chokskalle många goda saker samtidigt som den är tillverkad med goda avsikter för såväl miljö som människor. Samtliga varianter väger 100 g.

Allt annat än fyrkantig choklad

Produkter med dubbla smaker är BUBS signum, vilket gör Chokskalle-serien till en naturlig förlängning av sortimentet. Namnet Chokskalle bygger på att det är chokladskallar, men det är samtidigt en liten passning till traditionell, ”fyrkantig” choklad.

– Chokskalle har väldigt hög innovationsgrad och det tror jag är en av anledningarna till att handeln har varit så positiv. Att det är en svensktillverkad produkt med bra råvaror och där produktionen tar hänsyn till omvärlden gör inte saken sämre. Vi hoppas att konsumenterna kommer att uppleva något som de inte gjort tidigare, men samtidigt känna igen sig i våra andra produkter, säger Henrik Elfwing.

Chokskalle kommer att vara tillgänglig för konsument från och med den 11 september i de flesta stora butikskedjorna inom dagligvaruhandeln och servicehandeln.

FIKK - För att alla behövs