iOS 11 är här – uppdatera din iPhone och iPad nu

Ett litet steg för mänskligheten – hundratal uppdaterade funktioner och ett stort steg för iPhone och iPad

- .
iOS-11-Apple

iOS 11 är ett av världens mest avancerade operativsystem. Den utstrålar kraft, intelligens och prestanda och kommer att arbeta i en perfekt symbios för att göra din iPhone eller iPad några hästlängder bättre. Du kan nu bland annat personifiera dina enheter på helt nya sätt och hålla koll på alla dina filer med den nya ”files-appen”. Upptäck nya spännande möjligheter med iOS 11 som släpptes under tisdagen.

Skräddarsydd upplevelse

Apple siktar alltid på att göra ditt liv något enklare. Om vi granskar något i den nya låsskärmen så kan du exempelvis samla alla dina notiser på ett minst sagt smidigt sätt. Personifiera kontrollcentret i din iPhone eller iPad för att göra din upplevelse så skräddarsydd som möjligt.

Vi tar här med lite av dom saker som hänt i nya iOS 11

Stör ej-läge när du kör bil

Den moderna vardagen kräver nya typer av säkerhetsåtgärder. Med iOS 11 kan du själv ställa in så att din telefon automatiskt triggar igång Stör ej-läget när du kör bil. Detta innebär att du varken kan ta emot samtal, SMS eller notiser.

Alla filer på ett samlat ställe

OS 11 presenterar Files – din nya app-kompis som tar hand om dina filer. Files kommer att samla ihop alla dina filer på ett och samma ställe. Detta gäller oavsett om de ligger lokalt på din telefon, i olika appar eller i tjänster som Dropbox eller Google Drive.

Karthjälp både inomhus och utomhus

Du kommer att få tillgång till inomhuskartor över stora flygplatser och köpcentrum runt om i hela världen. Det kommer inte att spela ingen roll om du glömde köpa presenten till svärmor innan du lämnade huset eller om du inte hade tid att äta inför resan.

Få en komplett överblick på vilka affärer och restauranger som finns att tillgå både innan och efter säkerhetskontrollen på flygplatsen. Kartor-appen kommer att hjälpa dig oavsett om du är på långväga äventyr eller befinner dig inomhus.

Skriv med ena handen, drick kaffe med den andra

iOS 11 förenklar den moderna och hektiska vardagen. Med det nya enhandsläget på tangentbordet kommer du inte ha några problem alls att hålla kaffemuggen i ena handen och skriva ett viktigt e-mail med den andra. Tangentbordet blir aningen vänster- eller högerställt, beroende på vilken hand du skriver med, för att göra det lättare att komma åt samtliga bokstäver och tecken med en hand.

Styr ljudsystemen hemma

Nya AirPlay 2 kommer du kunna styra alla dina ljudsystem hemma på ett lekfullt enkelt sätt. Du kommer exempelvis kunna spela samma musik i köket som du gör i vardagsrummet och justera volymen hur du vill. Om du vill så kommer du också kunna spela upp musik från alla dina ljudsystem samtidigt – och i perfekt synk.

Din förbättrade personliga assistent – Siri

Siri har funnits till ditt förfogande tidigare men din personliga assistent kommer att bli ännu mer användbar och mer naturlig med iOS 11. Siri kommer att lära av ditt beteende och kommer samtidigt att registrera bland annat vad du är intresserad av när du surfar på nätet, besöker nya fysiska platser och mycket mer. Allt detta för att kunna ge dig en personlig och fullt anpassad upplevelse.

Wheels4fun