Örebro Futsal Club

Volleybollpremiär – Vi har alla förutsättningar att vinna SM-guld

På lördag är det dags för en ny volleybollsäsong och Örebro Volley möter Sollentuna i sin seriepremiär.

· Publicerad: 4 oktober 2017 · 12.15.
Josphine Tegenfalk är taggad på en ny volleybollsäsong.

Örebro Volley går efter förra årets silvermedalj och vårens bronsmedalj in som ett förväntat topplag i volleybollens damserie.

Örebro Tribune träffade klubbens landslagsmeriterade passare Josphine Tegenfalk för att höra av hur stämningen är i laget inför den nya säsongen.

Annons ▾

Den 28-årige Vallentunatjejen kom till klubben 2014 och har vuxit fram som en ledande profil i det lag som nu inleder en ny resa mot slutspelet kommande vår.

Josphine Tegenfalk tar en seflie med ett ungt fans efter en landskamp i Idrottshuset, Örebro.
Hur känns det att säsongen drar igång?

Det känns jättekul, spännande! Vi har en stor och bred trupp, en ny tränare och med den här nya satsningen klubben gör känns det extremt förväntansfullt.

Hur är stämningen i laget så inför säsongsstarten?

Vi har en jättehärlig stämning i vårt lag, vi är 6 st kvar från förra säsongen och tillsammans med de nya spelarna har vi en bra stämning. Vi har tränat hårt och vill mest att säsongen ska dra igång nu.

Ni har haft lite turneringar under försäsonger hur känns det efter dessa matcher?

Vi spelade mot Linköping, Hylte/Halmstad, Lindesberg och ett danskt lag som heter Holte. Vi gick in med inställningen att vi bara skulle lära känna varandra på plan. Vi spelade runt olika spelare på olika positioner i laget.

Så vi hade inget resultattänk utan det viktiga var att spela så mycket som möjligt, lära känna varandra på planen. Det kändes jättebra, vi är supernöjda och vi fick ett kvitto på vart vi ligger till under försäsongen då vi fick matcha mot andra lag.

Vad tror du om era chanser?

Vi som många andra klubbar i serien har som mål att gå hela vägen men det är inget som säger att vi inte kan göra det. Vi har alla förutsättningar att vinna SM-Guld.

Vad ska ni fokusera på för att gå hela vägen?

Jag tror det är på oss själva, tidigare har vi fokuserat mycket på de andra lagen vad de gör och hur de ser ut, hur de spelar. Vi ska fokusera mer på hur vi spelar.

Josphine Tegenfalk under semi-finalen mot Svedala 2016.
Vilket lag är de stora favoriterna?

Hylte/Halmstad såg bra ut i år igen, de har lyckats värva bra. Engelholm ser bra ut, de har ett par SM-guld i bagaget. Lindesberg har varit ett topplag men nu har de bytt ut nästa hela laget så det är ett stort frågetecken runt dem.

Det har kommit upp två nya lag i serien, vad tror du om deras chanser?

Det är jättekul med nya lag som kan etablera sig, Degerfors vet jag inte så mycket om, tror de kan ha gjort en proffsvärvning.

Linköping såg vi under den här försäsongsturneringen och de såg bra ut. Man kunde redan nu se att det var ett lag som kämpade får varandra och det är alltid utmanade att möta sådan motståndare.

Vilka lag kan överraska under säsongen, något av de nya kanske?

Då tror jag på Linköping, de kan skrälla.

Hur har du förberett dig inför kommande säsong?

Jag och Sofia Täcktor har tränat ihop under sommaren, vi var de enda som stannade kvar. Alla andra åkte hem till sina hemorter, men vi har tränat i stort sätt varje dag. Under säsongen är det ganska inriktat och inrutat på vad man ska träna och under sommaren tränade jag lite som jag ville men höll ändå igång.

Sedan har jag även tränat lite själv med den mentala biten. Jag har satt upp olika mål för att hålla motivationen uppe.

Vilket är ditt personliga mål med säsongen?

Det är lite utmanade när man börjar bli äldre och varit med ett tag, man har ju hunnit med att göra så mycket, bocka av en hel del mål.

I år tänker jag fokusera på att försöka utvecklas så mycket som möjligt. Hålla en högre och jämnare nivå och ge mitt allt till laget.

Vad tror du är ditt största bidrag till klubben under säsongen?

Erfarenheten i alla möjliga situationer, både på och utanför planen. Axla en ledarroll inom laget.

Vad kommer vara den största utmaning med kommande säsong?

Laget är väldigt målinriktade, alla vill ju nå toppen och vinna SM-Guld. Utmaningen är att hitta den rätta vägen dit och att vara bäst när det gäller.

SM-silver förra året, brons i våras, hur ska ni ta det efterlängtade SM-guldet?

Jag tror det är den här mentala biten, bara bestämma sig för att det är vår tur. Vi vill verkligen nog hela vägen.

Örebro Volley firar bronssegern mot Lindesberg i våras.
Du nämnde i början att klubben gjort en nysatsning berätta lite om den?

Klubben har genomfört ändringar på sin logga och hemsida, men vi har också blivit mer företagsvänliga. Organisationen kan erbjuda coach – och ledarskapsutbildningar, så vi har breddat vårt utbud även om fokuset är på volleybollen.

Detta är för att nå ut till näringslivet på ett annat sätt så vi inte enbart behöver var beroende av ekonomist stöd från kommunen. Vi ska vara mer självständiga.

Premiär på lördag

Örebro Volley inleder den nya säsongen med en seriepremiär mot Sollentuna i Idrottshuset Örebro. Matchstart är klockan 14.00.

Entré:

  • Vuxen – 100 kronor
  • Pensionär/Student – 50 kronor
  • Ungdom (16-19 år) – 20 kronor
  • Barn och ungdomar under 16 år samt medlemmar i KFUM Örebro Volley går in gratis.

FIKK - För att alla behövs