Örebro Futsal Club

Försvaret övar med helikoptrar av modellen Blackhawk i Örebro

Försvaret övar på tisdagen landning med två helikoptrar på Universitetssjukhusets helikopterplatta i Örebro.

· Publicerad: 10 april 2018 · 11.11.
Blackhawk
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Vid 10-tiden på tisdagsförmiddagen så kunde invånarna i Örebro observera att ett antal militärhelikoptrar av modellen Blackhawk cirkulera över centrala stan, detta är en del av en övning för att öka samverkan mellan civil och militär sjukvård, skriver nyhetsredaktionen P4 Örebro på sin hemsida.

Koncentrerade runt Universitetssjukhuset

Första övningen skedde vid klockan 10.00 på förmiddagen och enligt P4 Örebro så kommer det äga rum en övning vid klockan 14.30 på tisdagseftermiddagen.

Annons ▾

Koncentrerade runt Universitetssjukhuset

Örebro Tribune var på plats vid Stadsparken i centrala Örebro under den andra övningen på eftermiddagen. Två stycken Blackhawk-helikoptrar kom in söder ifrån, dom cirkulerade över sjukhusområdet vid USÖ och flög vidare mot Hjälmaren och tillbaka mot centrala Örebro.

Första övningen skedde vid klockan 10.00 på förmiddagen och enligt P4 Örebro så kommer det äga rum ett andra övningstillfälle vid klockan 14.30 på tisdagseftermiddagen.

Blackhawk
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Örebro Tribune bevakar övningen

Örebro Tribune var på plats vid Stadsparken i centrala Örebro under den andra övningen på eftermiddagen. Två stycken Blackhawk-helikoptrar kom in söder ifrån, dom cirkulerade över sjukhusområdet vid USÖ och flög vidare mot Hjälmaren och tillbaka mot centrala Örebro. Helikoptrarna turades om att landa på helikopterplattformen vid USÖ, ungefär fem till sex gånger var.

Se bilder från övningen som ägde rum i Örebro.

FIKK - För att alla behövs