Örebro Futsal Club

Kan nu säga att efter mycket arbete så är vi klara – vi är ganska framtidssäkrade

Örebro Tribune ligger bra till – utvecklingen av sidan innebär att mycket av koden är vår egen och den framförhållning vi själva gett oss.

· Publicerad: 18 april 2018 · 12.00.

Dom framtida uppdateringar som WordPress planerar med version 5.0 och så stora förändringar, då krävs det förmodligen att tillägg och teman bör ses över innan man updaterar systemet när femman är på intågande.

Varför byta och bygga? Vi har ännu inte bytt och jag bygger för att det sker en stor förändring i publiceringssystemet i WordPress – förbereda oss nu och slippa bränna oss på fingrarna sen när uppdateringen verkligen är ett faktum och dyker upp med nya editorn Gutenberg (Se nedan).

Annons ▾

Något vintage design – en tidning av gammal god kvalitet

Sidan är för läsaren nu mer överskådlig, framsidan till tidningen är vad vi kan kalla ”flytande” och känns modern, samtidigt så påminner nu Örebro Tribune om en tidning av gammal god kvalitet. Koden vi jobbat in är enkel och artiklarna får nu det mesta av fokus, det som vi kan ge den.

Flytande som jag tidigare nämnde är vår benämning att dom senaste artiklarna samlas på framsidan och att vi kan därefter enkelt kan bestämma var varje artikel ska ligga och vilken storlek artikeln håller. Tanken är att innehållet på just framsidan ska ”röra på sig”, det ska hända grejer när nytt innehåll matas in.

Grunden till Örebro Tribune bygger nu delvis på starttemat Underscores _s med funktioner som vi har hämtat in allteftersom. WordPress är en programvara med öppen källkod och har det mesta redan inbyggt i systemet så vi har därefter bara med hjälp av kod lockat fram funktionen till sidorna i tidningen och det känns mycket tacksamt.

Gutenberg?

What is Gutenberg and why may it effect your website? Gutenberg is the codename for the upcoming WordPress editor. If you have ever added a page or made a post you know the editor is pretty simple with its visual/text editor. Unless you have had a specialized template or had a developer add features or custom post types, your pages lack having much being able to be added without a little html/css know how or adding a bunch of plugins to help you. Well Gutenberg is going to change that.

WordPress plans on releasing the new style editor in 3 parts with the first part being planned for release with WordPress 5.0.

Hör och se Matt Mullenweg prata om WordPress och Gutenberg.

FIKK - För att alla behövs