Örebro Futsal Club

Brutal spelning av Entombed AD på Frimis Salonger

Fredagen den 14 september gästade det svenska metalbandet Entombed AD Frimis Salonger i Örebro. De frontas av legenden L-G Petrov.

· Publicerad: 16 september 2018 · 23.17.

Entombed AD grundades 2014 efter en konflikt mellan L-G Petrov och
Alex Hellid. De bägge var med om att grunda gamla Entombed 
tillsammans med Uffe Cederlund och Nicke Andersson.   

Entombed bildades 1989 och är ett av Sveriges mest inflytelserikaste metalband.  Men sen 2014 turnerar nu Petrov med  Entombed AD där han är vokalist och frontman. De övriga medlemmarna har även de tidigare spelat i gamla Entombed under 2000-talet. 

Förutom att vara pionjärer inom den skandinaviska death-metalscenen innehöll Entombed flera profiler under åren. Originalmedlemmen Nicke Andersson som bland annat frontat The Hellacopters och nu  Imperial State Electric är en av dem. Men även TV-profilen Orvar Säfström har varit en medlem.

Annons ▾

Entombed AD bjöd på en tung och brutal spelning 

Fredagen den 14 september spelade Petrov med sitt nya ”Entombed” på Frimis Salonger i Örebro. Det var en blygsam skara besökare som hade dykt upp även om Petrov är det närmaste det gamla Entombed man kommer idag.

Konserten drog igång runt 22.30 och det var som att få käftsmäll. Entombed AD bjöd på brutal och tung spelning. Redan under första låten ”Midas in Reverse” satte bandet tonen för konserten. 

Kvällen skulle bjuda på mycket nytt men även lite gammalt. Bandet spelade mycket material från skivorna Back to the Front och Dead Dawn från 2014 respektive 2016. Vilket är den nya upplagans samtliga två fullängdsalbum. 

Samtidigt avverkades även klassiska Entombed-mästerverket ”Out of hand”. Mot slutet av kvällen fick publiken även höra nya singeln ”Fit for a King” som släpptes så sent som 31 augusti i år.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs