Metalmusikern Lars-Göran Petrov har avlidit

Metalmusikern Lars-Göran Petrov har avlidit efter en tids sjukdom, han låg bland annat bakom det inflytelserika bandet Entombed.

· Publicerad: 8 mars 2021 · 14.06.

Han var med om att bildad ett av Sveriges främsta Death Metal-band, Entombed. I augusti förra året kom beskedet att Lars-Göran Petrov drabbats av en obotlig form av cancer. Nu har den 49-årige metalmusikern avlidit.

Lars-Göran Petrov mer känd som LG Petrov bildade i slutet av 80-talet Entombed som kom att bli ett av de mest inflytelserika Death Metal-banden i Sverige.

Annons ▾

Lars-Göran Petrov drabbades av cancer

Lars-Göran Petrov föddes 1972 och var under sitt liv en framträdande figur inom den svenska metalscenen. I augusti 2020 meddelade Petrov att han drabbats av en obotlig form av cancer. Nyheten om sjukdomen släppets genom Facebook och Instagram.

Petrov var som sagt med om att bilda det inflytelserika Death Metal-bandet Entombed som banade vägen för den tyngre musiken i Sverige. Men bandet påverkade även den amerikanska metalscenen i slutet av 90-talet. Entombed bildades ur banden Morbid och Nihilist 1989.

År 2013 gick Lars-Göran Petrov och Entombed skilda vägar, detta bidrog till att Petrov istället grundade bandet Entombed A.D. Bandet gästade Örebro och Frimis Salonger vid två tillfällen 2018 och i mars förra året.

FIKK - För att alla behövs