Örebro Futsal Club

Örebro Hockey värvar kanadensiske backen Aaron Irving

Örebro Hockey kunde under måndagen meddela att de värvat den kanadensiske backen Aaron Irving från norska hockeyklubben Storhamar.

· Publicerad: 10 juni 2019 · 11.21.

Under måndagsförmiddagen kunde Örebro Hockey meddela att de värvar backen Aaron Irving från norska hockeyklubben Storhamar.

— Jag är jätteglad att Aaron väljer att komma till oss. Aaron är en lovande back i helt rätt ålder. Jag har följt Aaron på nära håll och det ska bli väldigt spännande att se honom i SHL och i vår miljö, säger sportchefen Niklas Johansson

Annons ▾

Detta är Aaron Irving

Aaron Irving är 23-år gammal och född i den kanadensiska staden Edmonton. Han draftades 2014 av Nashville Predators men har aldrig spel i NHL, endast två framträdande i AHL finns på meritlistan.

Under stora delar av sin karriären har han spelat i WHL-laget Edmonton Oil Kings som ligger i backens hemstad. Inför säsongen 2017/18 lämnade Irving Nordamerika för spel i Europa och norska Storhamar. Måndagen den 10 juni kunde Örebro informera att han värvats till klubben.

Det förekom rykten om att Aaron Irving skriva på för Färjestad med istället blir det spel i Örebro. Han har ett bra poängsnitt och snittat runt 30-40 poäng i de klubbar han har representerat.

— Aaron har sina styrkor i det offensiva spelet och han besitter ett fint skott. Jag är övertygad över att Aaron kommer bli en positiv överraskning för många och att vi kan hjälpa honom ta nästa steg i karriären, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Örebro Tribune tycker till om Aaron Irving

Örebro värvar en ung intressant kanadensisk back, detta kom kanske inte som en överraskning då Nick Ebert lämnade klubben förra veckan. Dessutom finns det rykten som säger att även Kristian Näkyvä är på väg bort.

Om detta nu stämmer står Örebro helt plötsligt utan två offensiva backar som bidragit under säsongen. Aaron Irving är ett oprövat kort i SHL men kan mycket väl bidra med sin fina offensiva förmåga.

Örebro har värvat flera intressanta spelare under våren men samtidigt har man förlorat flera tunga pjäser och laget är i behov att fylla på bredden. Aaron Irving kan mycket väl vara ett steg i rätt riktning.

FIKK - För att alla behövs