Örebro Futsal Club

Girls On Bikes den 29 juni – uppladdning inför årets välgörande insamling till Kvinnohuset i Örebro

Välgörande insamling till Kvinnohuset i Örebro – i år satsar man högre än någonsin.

· Publicerad: 14 juni 2019 · 13.00.
Girls on Bikes for a good cause
Martin Avedal

Förberedelserna inför årets sammankomst och välgörande insamling ”Girls on Bikes for a good cause” är i full gång när Örebro Tribune besöker medlemmarna i föreningen Girls On Bikes i deras lokal på Hjälmarvägen i Örebro. I år är sammankomsten den 29 juni från klockan 12.00.

Alla är helt överens att man inför detta år har tagit ett jättekliv och sammankomsten kommer locka så många fler gäster och deltagare. Likt tidigare år så kommer man att under dagen köra en kortege med motorcyklar genom centrala Örebro, nyhet för detta året är att man fått tillstånd att även köra ett tjugotal bilar från Corvetteklubben i kortegen.

Annons ▾

I år har man fått tillstånd till att köra runt tre hundra motorcyklar genom centrala Örebro. Startavgiften för varje ekipage är 100 kronor och innefattar även en lott.

”Girls on Bikes for a good cause” har växt sig större och starkare för varje år.

Ordförande i föreningen, Bittan berättar att man från i år har ett helt annat upplägg mot tidigare års sammankomster, det är något vi tvingas ta ställning till, detta då vi kallat ihop så många fler utställare och försäljare, samt den mångdubbling av deltagare som anmält intresset inför den aktuella dagen.

— Årligen så har vi sammankomsten här på klubben, då. Vi från föreningen Girls on Bikes samlas tillsammans med andra människor under denna dag, för att umgås och samla in pengar.

— Vi har redan nu över 1400 personer som visar intresse via vår social media, om vi tittar tillbaka till tidigare år är detta en mångdubbling.

Girls on Bikes for a good cause
Foto: Martin Avedal

Tatuerare på plats med färdiga motiv

Vi kommer inne i MILF MC-klubblokal ha en tatuerare från Big Slick Tattoo, på plats för att tatuera färdiga, mindre motiv. Andra sponsorer och deltagare som finns på området under den 29 juni hittar du på Girls on Bikes Facebooksida.

Kvinnohuset – bakar för försäljning på plats

Kvinnohuset kommer att baka för försäljning som kommer ske från ett av fikatälten på Hjälmarvägen under sammankomsten. Priset på varje fika är valfri summa som oavkortat skänks till Kvinnohuset i Örebro. Ordförande berättar att Kvinnohuset kommer vara mer delaktiga från årets sammankomst.

Kan man inte deltaga denna dagen har man möjlighet att skänka pengar via Swish.

MILF-MC-Kortegen
Foto: Pressbilden

Dom senaste åren har man samlat in dessa summor till Kvinnohuset i Örebro.

  • 12000 kronor
  • 20072 kronor
  • 52700 kronor

Detta år (2019) siktar man allt högre.

Inför denna dagen ”Girls on Bikes” den 29 juni behövs volontärer, frivilliga kan höra av sig till Mia på telefon 0731 841 288.

Efterfest och invigning av Regressions nya lokaler

Som tidigare år så har man efterfest, denna kommer hållas i MC-klubben Regressions nya lokaler i Täby, söder om Örebro.

FIKK - För att alla behövs