Pistvakt – en bra dos av humor och energi

Lördagen den 15 juni uppträdde korgshowen Pistvakt på Frimis Park. Det är en show med gänget från TV-serien Pistvakt – en vintersaga.

· Publicerad: 15 juni 2019 · 23.48.

Lördagen den 15 juni uppträdde gänget bakom succé TV-serien Pistvakt – en vintersaga på Frimis Park. Tv-serien Pistvakt hade premiär på SVT 1998 och är i grunden en teateruppsättning som spelades på Pistolteatern i Stockholm.

Det som besökarna fick se på Frimis Park är den krogshow som de tre huvudrollsinnehavarna Lennart Jähkel, Jacob Nordenson och Tomas Norström satte ihop efter succén med TV-serien. De är kompade av bandet Pjäx Pistols och sångerskorna The Klimtatjakka Chicks.

Annons ▾

Pistvakt sålde slut på Frimis Salonger sist de kom på besök

Sist krogshowen besökte Örebro och Frimis Salonger sålde man slut på mindre än 24 timmar. Även ikväll hade en stor skara besökare samlats för att ta del av den humor serien skapade.

Och Pistvakt är kul, från den simplaste idén runt hur drycken bäverhojt kom till och hur man ständigt dra smygpoäng på kung Carl XVI Gustafs Arbogablunder. Konserten består av omgjorda låtar som t.ex 2, 4, 6, 8 bäverhojt (2, 4, 6, 8 Motorway) och Jan-E ä bra (Johnny B. Goode).

När Örebro Tribune besökte Frimis Salonger i november 2016 upplevde skribenten att nostalgin från TV-serien försvann när konceptet övergick till en krogshow med enbart musik. Men samtidigt fanns humorn kvar vilket ändå är det som var grundstommen i Pistvakt.

Energiskt konsert med kreativa och roliga låtar

Krogshowen levererar anekdoter från Svartlien samtidigt som flera av låtarna innehåller kreativa och roliga låttexter. Trots att trion i Pistvakt alla är över 60 år är det ett energisk uppträdande där Tomas Norström ser riktigt pigg ut och bjuder upp.

Pistvakt markerar helgens sista uppträdande på Frimis Park. I torsdags kunde Örebroarna se Weeping Willows uppträdda och igår var det Hoffmaestro som fick holmen att gunga. Konceptet har funkar alldeles utmärkt i parken utanför Frimis Salonger. Det ska bli intressant och se om det återkommer med flera intressanta konserter.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs