KIF Örebro värvar Nathalie Hoff Persson från LB07

Igår blev det klart att Maja Regnås stannar i KIF och idag kunde klubben avslöja att man värvat Nathalie Hoff Persson från LB07.

· Publicerad: 10 december 2019 · 11.33.
Nathalie Hoff Persson i vitt i en match mot KIF sommaren 2019, nu är hon klar för klubben. Arkivbild: Martin Avedal

KIF Örebro värvar mittfältaren Nathalie Hoff Persson från LB07. Detta kunde klubben bekräfta under tisdagen. Hon har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.

Den 22-årige Nathalie Hoff Persson har trots sin unga ålder spelat 99 matcher i Damallsvenskan. Hon har representerat klubbarna FC Rosengård, Kopparbergs-Göteborg, Sporting Lissabon samt LB07. LB07 eller Limhamn åkte ur Damallsvenskan i år tillsammans med Kungsbacka.

Annons ▾

Därför valde Nathalie Hoff Persson KIF

— Jag väljer KIF Örebro eftersom klubben spelar både en bra fotboll som jag tror passar mig. Men också för att miljön känns utvecklande och att den möjliggör att jag kan ta stora kliv i mitt fotbollsspelande, säger Hoff Persson på klubbens hemsida.

KIF Örebros sportchef Jonas Karlberg är också nöjd över att Nathalie Hoff Persson valde att komma till Örebro.

— Jag tror inte vi kan träffa mer rätt utifrån vår värvningsstrategi, Nathalie är en spelare vi ser stor utvecklingspotential i. Hon kommer tillföra mycket erfarenhet med tanke på hur mycket hon spelat på högsta nivån. Trots sin ringa ålder har hon redan spelat snudd på 100 damallsvenska matcher.

KIF Örebros trupp börjar ta form

Värvningen av Nathalie Hoff Persson kommer bara en dag efter att klubben kunde meddela att backen Maja Regnås valt att förlänga. Det betydde att backuppsättningen är spikad och mittfältet börjar ta form.

Med Nathalie Hoff Persson har KIF på ett sätt ersatt förlusten av Eveliina Summanen. Dessutom har även Freja Olofsson valt att återvända till klubben efter utlandssejour som kantades av skador.

Mittfältet är dock långt ifrån färdigspikat då det fortfarande finns luckor att täcka. Ellen Karlsson, Jenna Hellstrom och Heather Williams har alla utgående kontrakt och var startspelare under förra säsongen. KIF hade också lånat in Elin Rombing från Eskilstuna under förra säsongen.

Både Hellstrom och William gjorde bra ifrån sig och klubben borde se till att dessa spelare även finns med i kommande säsongs laguppställning. Ellen Karlsson är en lokalprodukt som gjorde ett bra jobb i defensiven.

FIKK - För att alla behövs