Örebro Futsal Club

KIF förlänger med Ellen Karlsson – värvar Farquharson

KIF Örebro meddelade under fredagen att de förlänger med Ellen Karlsson, samtidigt kunde även klubben under torsdagen meddela att Cali Farquharson ansluter.

· Publicerad: 20 december 2019 · 15.55.

Det har varit en händelserik vecka för KIF Örebro. Under fredagen kunde man meddela att Ellen Karlsson skrivit på för två år. I torsdags meddelade man även att amerikanskan Cali Farquharson ansluter från Washington Spirit.

Tidigare i veckan kunde man även bekräfta att Jenna Hellstrom lämnade klubben för spel i just Washington Spirit. Samtidigt plockar man in målvakten Moa Öhman och lånar Cajsa Åkerberg.

Annons ▾

Cali Farquharson är en prestigevärvning

När Jenna Hellstrom på sin instagram bekräftade att hon skrivit på för NWSL-klubben Washington Spirit kunde KIF Örebro hinta om att en ersättare redan var klar.

Man plockar in Cali Farquharson som går i motsatts riktning. Hon draftade av klubben som nr 12 år 2016 och har spelat 44 matcher i den amerikanska fotbollsligan. Kontraktet med KIF Örebro gäller i ett år.

— Det här en klasspelare som vi nu plockar in i truppen nästa år. Från NWSL dessutom, vilket inte hör till vanligheterna att svenska lag lyckas locka spelare från en sådan toppliga. Det har varit många detaljer som ska gå i lås, men nu när det är klart så tror jag vi fått till en värvning som kommer få många att höja på ögonbrynen i årets OBOS Damallsvenskan, säger Jonas Karlberg, sportchef i KIF Örebro.

Ellen Karlsson skriver på för 2 nya år

KIF Örebro och Ellen Karlsson har båda bekräftat att det blir en fortsättning i klubben för den 25-årige mittfältaren. Ellen är fostrad i KIF och har representera klubben i olika tillfällen, bland annat mellan 2012-2013 och 2016.

Under KIF:s sejour i Elitettan 2018 anslöt Ellen Karlsson från ligakonkurrent Västerås BK 30. Och under förra säsongen blev det totalt 22 matcher i den röda KIF-tröjan.

— Ellen var en av de spelare som vi tidigt ville förlänga med, så det känns bra att vi nu kommit överens om ett nytt tvåårskontrakt lagom till jul. En bra julklapp kan man säga. Ellen är en viktig kugge i laget och tillsammans med några av de andra lagkamraterna från Elitettan-året är hon nu en av de som bidrar med kontinuitet och erfarenhet i ”det nya KIF”. Det ska inte underskattas, säger Jonas Karlberg, sportchef i KIF Örebro.

FIKK - För att alla behövs