Succérookien Sofia Andersson fortsätter i Örebro Volley

Örebro volley kunde under fredagen meddela att Sofia Andersson fortsätter i klubben, passaren bliv utsedd till årets rookie efter förra säsongen.

· Publicerad: 12 juni 2020 · 22.18.

Under fredagskvällen kunde Örebro volley meddela att de Sofia Andersson stannar i klubben ett år till. Passaren anlände inför förra säsongen och blev utsedd till årets rookie tidigare i år.

— Det känns riktigt kul att fortsätta spela för Örebro, för mig var det självklart att stanna! Det känns som att man börjar växa in i klubben och i laget mer och mer hela tiden och jag vill väldigt gärna fortsätta bygga på det vi har startat, säger Sofia på klubbens hemsida.

Annons ▾

Sofia Andersson har Norsjö Volley som modeklubb

Sofia Andersson kom till Örebro efter att ha gått på Volleybollgymnasiet i Falköping. Men hon är skolad i volleybollmeckat Norsjö där hon även kommer spendera sommaren fram till hösten.

— Kommer spendera mycket av tiden hemma i Norsjö och passa på att vara med familj och vänner samtidigt som man kan fokusera ordentligt på sommarträningen, skriver hon på klubbens hemsida.

Coronarestriktionerna satte stopp för våren slutspel och Örebro som är en toppklubb inom svensk damvolleyboll fick inte chansen att spela om guldet. Sofia Anderssons personliga mål till hösten är att bli en mer stabil och tryggare spelare samtidigt kommer konkurrens vara tuff inom laget.

— Örebro kommer ha en trupp där alla är hungriga för att få visa vad vi går för och som alla har höga ambitioner, skriver Sofia Andersson.

Läget i laget

Sofia Andersson är den andra spelare att under sommaren meddela att hon kommer representera klubben även i höst. Sen tidigare är det klart Maja Hedén är klar för klubben.

Det är också klart att de bägge landslagsspelarna Diana Lundvall och Linda Andersson lämnar klubben för spel utomlands. Både Diana och Linda tog plats i årets lag när serien blev summerad i början av maj.

FIKK - För att alla behövs