Örebro Futsal Club

Örebro värvar Cornelia Rosenqvist från Hylte/Halmstad

Under lördagen kunde Örebro Volley meddela att de värvar centern Cornelia Rosenqvist från toppkonkurrenten Hylte/Halmstad.

· Publicerad: 13 juni 2020 · 18.09.
Cornelia Rosenqvist (10) i Hylte/Halmstadtröjan är nu klar för spel i Örebro Volley. Arkivbild: Martin Avedal

Örebro Volley har värvat centern Cornelia Rosenqvist från Hylte/Halmstad. Detta kunde klubben under lördagen bekräfta och det är en prestige värvning från en av Örebros toppkonkurrenter.

Cornelia Rosenqvist började sin karriär i Lunds Volleybollklubb men skolades i Falköpings Volleybollgymnasium. Hon gick ut samtidigt som den förre Örebrotalangen Linda Andersson och ses som en efterträdare till henne.

Annons ▾

Cornelia Rosenqvist har representerat Hylte/Halmstad

Cornelia Rosenqvist har de tre senaste säsongerna spelat i toppklubben Hylte/Halmstad. En klubb som tillsammans med Örebro och Engelholm tillhört toppskiktet inom svensk damvolleyboll.

Men nu blir det en klubbyte för den 197 cm långe centern som ser fram emot att byta miljö. I ett pressmeddelande skriver hon följande om varför det blev Örebro.

— Det som lockade mig till Örebro var dels det professionella upplägget med alla bitarna kring laget, coachen & klubben . Örebro framstår som en väldigt härligt och enat gäng med höga ambitioner och starka framtidsplaner.

Klubben är nöjd över sitt nyförvärv

Örebro Volley skriver också i sitt pressmeddelade att det kände självklart att värva Cornelia Rosenqvist. Framför allt efter att Linda Andersson hade valt att lämna för spel utomlands.

— Jag har följt Cornelia under en längre tid och blev väldigt imponerad av hennes utveckling den senaste säsongen. Det ska bli riktigt roligt och spännande att få jobba med Cornelia hon är en rå talang som jobbar hårt för att bli bättre och passar perfekt in i Örebro, skriver Coach Jonas Svantesson i pressmeddelandet.

Cornelia Rosenqvist blir klubbens andra nyförvärv, sen tidigare är Maja Hedén klar och igår kunde man även informera om att Sofia Andersson stannar i klubben.

FIKK - För att alla behövs