Örebro Futsal Club

Karin Lundin hjälte på nytt när KIF slog Växjö

Söndagen den 19 juli tog KIF Örebro emot jumbon Växjö på Behrn Arena, Karin Lundin blev stor hjälte när hon i andra halvlek nickade in 1-0 till hemmalaget.

· Publicerad: 19 juli 2020 · 20.14.

Karin Lundin fortsätter att levererar för KIF Örebro, idag kom säsongens fjärde målet när man besegrade jumbon Växjö på Behrn Arena med 1-0. Segern var också säsongens andra för KIF.

KIF som i onsdags förlorade hemma mot topplaget Kopparbergs/Göteborg FC med 0-1 följde upp med en viktigt seger mot Växjö. Detta innebär att man tagit vunnit med serien i nuläget sämsta lag då man även slagit Umeå på bortaplan.

Annons ▾

Mållös första halvlek som tillhörde KIF

Trots att Växjö ligger sist i den damallsvenska tabellen så försvarade man sig bra emot KIF idag. Hemmalaget skulle dock tidigt ta kommandot och släppte aldrig taget under första halvleken.

Men samtidigt som gästerna var tillbakapressade lyckades aldrig KIF förvalta sitt övertag och här kunde man också se en svaghet. KIF har svårt att sätta dit bollen när chanserna dyker upp. Första halvlek slutade 0-0 utan att någon av de bägge lagen hade skapat något farligt framåt.

Karin Lundin sänkte Växjö med en nick

Även andra halvlek såg ut att sluta 0-0, KIF pressade på utan att kunna förvalta sitt övertag. Även om KIF blottade sina svagheter så gjorde även Växjö det. Det småländska laget har enbart gjort ett mål och tagit en poäng så här långt under säsongen.

Men i den 62:e minuten skulle det äntligen lossna för hemmalaget. Heidi Kollanen slog en hörna där bollen hittade Karin Lundin som med en stenhård nick hittade målet och det stod 1-0 till KIF. Ett rättvist mål sett till att hemmalaget hade haft spelövertaget.

KIF var sugna på mer mål och Cali Farquharson var nära två gånger om. I den 83:e matchminuten slog Kollanen en frispark som tog i ribban och bollen dök ner i straffområdet där Farquharson slog till den men bollen tog i stolpen. Farquharson skulle även slå en boll över målet när hon några minuter senare kom fri med målvakten.

Segern var viktigt för KIF som nu i den nästkommande omgångarna har tufft motstånd som väntar. Två svåra bortamatcher mot Rosengård och Linköping innan man vänder hem för match på Behrn Arena söndagen den 2 augusti. Då kommer Vittsjö på besök, ett lag KIF de två senaste säsonger i damallsvenskan faktiskt har slagit på hemmaplan.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs