KIF värvar målvakten Tove Enblom från Umeå

KIF Örebro värvar målvakten Tove Enblom från Umeå IK, hon har bland annat varit förstamålvakt i Umeå, Kalmar samt Djurgården.

· Publicerad: 17 december 2020 · 11.37.

KIF Örebro kunde under torsdagen meddela att de värvat målvakten Tove Enblom från Umeå IK. Det är andra spelaren de värvar från Umeå som blev degraderade denna säsong, Wilma Öhman var den förste. Nu meddelar även KIF att deras målvaktsuppsättning är spikad.

— Tove hörde av sig till oss med ambitionen att få fortsätta spela i OBOS Damallsvenskan. I henne får vi in en målvakt med mycket rutin. Hon har utvecklats bra i Umeå under sina säsonger där, både i Elitettan och OBOS Damallsvenskan, säger sportchefen Jonas Karlberg.

Annons ▾

Tove Enblom var förstamålvakt i Umeå

Tove Enblom är 26 år gammal och är född i Stockholm, hon vaktade målet i för Djurgården i två matcher när de spelade i damallsvenskan 2012. Kommande säsong 2013 blev hon Djurgårdens förstamålvakt när de spelade i Elitettan, det blev totalt 25 matcher.

Resan gick vidare till Umeå säsongen 2014 där hon på totalt tre säsonger gjorde 28 matcher i damallsvenskan. När sedan Umeå åkte ur blev hon förstamålvakt i klubben när de spelade i Elitettan 2017. Säsongen därefter blev återigen damallsvenskan och IFK Kalmar för Tove Enblom. Men 2019 återvände hon till Umeå igen och var deras förstamålvakt under 2020.

— Det känns mycket spännande och jag ser fram emot vad vi kan åstadkomma nästa säsong. Örebro imponerade på mig under den här säsongen och bilden jag nu har fått av klubben stämmer in på den positiva bild jag haft sedan innan, säger Tove Enblom på klubbens hemsida.

Örebro Tribune tycker till om Tove Enblom

KIF Örebro har värvat en meriterad målvakt i Tove Enblom. Hon har vaktat målet i många matcher både i damallsvenskan samt elitettan. KIF har redan en duktigt målvakt i Moa Öhman som man valde att förlänga kontraktet med.

Detta innebär att man till kommande säsong har en stark målvaktsuppsättning med två meriterade målvakter som båda vet vad som krävs för att vara förstamålvakt. Samtidigt är man i samma sitts som förra och förrförra säsongen, två bra målvakter som båda behöver speltid.

Att KIF väljer att plocka in Tove Enblom är också försåtligt, speciellt när hon själv valt att höra av sig till klubben. Meriterade målvakter växer inte på träd, men hela situationen där man valde att inte förlänga med Mimmi Paulsson-Febo för att satsa på Moa Öhman blir dock invecklad .

FIKK - För att alla behövs