Ny förlust för ÖSK när Kalmar vann på Behrn Arena

ÖSK förlorade sin 19:e match denna säsong när gästande Kalmar vann med 1-2, ÖSK:s mål gjordes av Ahmed Yasin, han gjorde comeback i laget.

· Publicerad: 22 november 2021 · 22.59.

Måndagen den 22 november tog Örebro SK emot Kalmar på Behrn Arena och precis som många gånger förr blev det en ny förlust för ÖSK. Kalmar vann med 1-2 och det var lagets andra seger på Behrn Arena då man även slog Degerfors där tidigare under säsongen.

ÖSK hade inför matchen inget att spela för då det redan var klart att man kommer spela i Superettan nästa säsong. Förlusten för ÖSK var lagets 19:e denna säsong, med två omgångar kvar ska det bli intressant att se om man lyckas undvika 20 förluster.

Annons ▾

Comeback av Ahmed Yasin när Kalmar vann 

Kalmar var det bättre laget under större delar av matchen, man tog ledningen i den 31:e matchminuten. Lagets skyttekung Oliver Berg sköt ett skott som gick förbi Bobby Allain. 0-1 blev också pausresultatet efter 45 spelade minuter.

Tidigt i andra halvlek hade Noel Milleskog en dubbelchans att kvittera för ÖSK men Kalmars Douglas Bergqvist rensade på mållinjen och stod sedan i vägen när Milleskog sköt på nytt. Istället var det gästerna och Romario som i den 69:e minuten kunde utöka ledningen till 0-2.

Strax före Kalmars andra mål byttes Ahmed Yasin in, det var hans första match med ÖSK sen 2015. Det blev också ett lyckat byte då Yasin drog igång offensiven och kunde skjuta in reduceringen i den 82:e minuten. För hemmalaget räckte det inte och den 19:e förlusten var ett faktum.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs