Örebro tillbaka som vinnare efter Covid-utbrottet

Efter covid-utbrottet var det äntligen match för Örebro som inte spelat på tre veckor, man slog dessutom topplaget Rögle med 4-1.

· Publicerad: 27 januari 2022 · 23.38.

Torsdagen den 27 januari var det äntligen dags för Örebro Hockey att få spela. Laget har inte spelat en match sen Covid-utbrottet som inträffade för ca två veckor sen. Sist man spelade en match var mot Färjestad den 6 januari.

Pga speluppehållet har Örebro tappat mark i tabellen och inför kvällens match låg man utanför play-in. Kvällens motståndare var Rögle som även de inte spelat mycket hockey på slutet. Matchen kom att sluta 4-1 till Örebro och det var många viktiga mål som gjordes ikväll. Det var även nyförvärvet Nick Halloran första match med Örebro, och han imponerade.

Örebro slog Rögle med 4-1

Första perioden blev spelmässigt jämn, Rögle som hade många spelare borta såg stundtals trötta ut. Örebro som inte spelat på tre veckor var betydligt piggare och var bättre. De skulle även ta ledningen genom Rodrigo Abols i powerplay, det var lagkaptenens första mål på 14 matcher.

Gästerna vaknade i andra perioden och fick vind i seglet genom ett powerplay, de lyckades etablera tryck men fick inte utdelning. Istället kom kvitteringen genom kontring där Oskar Stål-Lyrenäs lurade Jhonas Enroth, han satte pucken mellan benen på Örebromålvakten.

I tredje perioden var återigen Örebro det piggare laget och kunde genom två snabba mål ta musten ur gästerna. Robin Kovacs satte 2-1 medan Miikka Salomäki skickade in 3-1. Den finske forwarden satt uppe som extraforward inför matchen, målet blev en tydlig markering.

Slutresultatet 4-1 fixade Linus Öberg, även för honom ett viktigt mål då den unge forwarden inte riktigt kommit upp i förväntningarna. Kvällens seger var också den första trepoängaren sedan hemmasegern mot Leksand den 2 december förra året.