Örebro Kommun rapporterar om skador efter åskovädret

Åskovädret på torsdagen ledde till skador på träd med bland annat nedfallna grenar på fastigheter, vägar, parker och i naturområden skriver Örebro Kommun.

· Publicerad: 5 augusti 2022 · 16.54.
Arkivbild

Örebro kommun skriver på sin hemsida under fredagen att det åskoväder som drog in över staden under gårdagen lämnade spår efter sig. Kommunen har haft fullt upp under natten och fredagen med att rensa bland annat nedfallna träd.

SMHI gick under gårdagen ut med en gul varning för bland annat Örebro län. Runt klockan klockan 19:20 kom ovädret in över Örebro och under ett par minuter blixtrade det och regnade intensivt.

Annons ▾

— Åskovädret på torsdagskvällen ledde till skador på träd med bland annat nedfallna grenar på fastigheter, vägar, parker och i naturområden. Örebro kommuns akuta arbete med att göra vägar framkomliga satte i gång under kvällen, men mer arbete återstår, skriver Örebro kommun på sin hemsida.

Detta prioriterar Örebro Kommun

Platser där det samlats mycket vatten rensas och hålls under uppsikt. Framkomligheten på gator och gång- och cykelvägar prioriteras i arbetet som beräknas att pågå under hela fredagen. Efterarbetet med att återställa allt så att det blir snyggt och prydligt igen kommer att pågå under en tid framöver.

Hovstaskolans fritidshem Lundsgård träffades av ett träd och taket skadades. Fritidshemsverksamheten är öppen, men barnen får vara i en annan skolbyggnad tills vidare. Barnen får vara inomhus till skolgården är röjd och säker att leka på igen.

FIKK - För att alla behövs