Tove Enblom förlänger med KIF Örebro

Målvakten Tove Enblom har valt att förlänga med KIF Örebro, detta kunde klubben under tisdagen meddela på deras hemsida samt sociala medier.

· Publicerad: 18 oktober 2022 · 16.54.

Igår kunde Örebro Hockey meddela att målvakten Jhonas Enroth valt att förlänga med klubben. Idag kunde ett av de andra elitlagen i Örebro meddela att även deras målvakt förlänger. Det handlar om Tove Enblom som skrivit på för två nya år i KIF Örebro.

— Det här känns riktigt bra och självklart! Jag tycker att KIF Örebro har en bra miljö, där jag känner att jag kan fortsätta utvecklas med ett bra team runt omkring mig. Inte minst Simon Johansson, målvaktstränare som jag jobbar bra ihop med, säger Tove Enblom.

Annons ▾

Tove Enblom är en av de bästa målvakterna i serien

Tove Enblom som kom till KIF Örebro 2021 har stått i 22 av 23 matcher i årets serie. Totalt har det hittills blivit 34 tävlingsmatcher för den 27-årige målvakten. KIF:s ledarstab menar samtidigt att hon är en av seriens bästa målvakter.

— Tove har gått från klarhet till klarhet under sina två säsonger i KIF Örebro, med en bra tränings- och matchmiljö och Simon Johanssons målvaktsträning. Förra året hade hon tuff konkurrens av Cecilia Runarsdottir och i år från Moa Öhman, hon har fortsatt att utvecklas och blommat ut till en av de bästa målvakterna i OBOS Damallsvenskan, säger Rickard Johansson.

Tove Enblom har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongerna 2023 och 2024.

FIKK - För att alla behövs