Nyckelspelaren samt målvakten lämnar KIF Örebro

KIF Örebro tackar av Moa Öhman, Rebecka Mannström, Carly Wickenheiser och Lisa Pechersky, detta då de inte kommer fortsätta i klubben.

· Publicerad: 14 november 2022 · 18.27.
Foto: Martin Avedal

Under måndagen informerade KIF Örebro på sin hemsida att följande fyra spelare lämnar klubben. Det handlar om mittfältaren Carly Wickenheiser samt målvakten Moa Öhman som tillsammans med Rebecka Mannström och Lisa Pechersky inte kommer representera KIF nästa säsong.

De två förstnämnda Carly Wickenheiser och Moa Öhman väljer att lämna, medan klubben väljer att bryta kontrakten med Rebecka Mannström och Lisa Pechersky. Detta skriver de även på sin hemsida.

Annons ▾

Därför lämnar Wickenheiser och Öhman KIF Örebro

Den spelare av mest betydelse som lämnar klubben är mittfältaren Carly Wickenheiser. Amerikanskan har vuxit in i rollen på mittfältet och har varit en nyckelspelare. Hon agerade även lagkapten under ett flertal matcher under årets säsong.

Moa Öhman värvades in som en förstamålvakt men pga skador blev frånvaron stor och hon har under säsongen blivit bortkonkurrerad av Tove Enblom. Klubben har även valt att förlänga med Enblom och hon kommer troligen vara lagets nr ett i målet. Öhman lämnar för att få mer speltid skriver KIF Örebro på sin hemsida.

De två sistnämnda Rebecka Mannström och Lisa Pechersk väljer alltså klubben att bryta kontrakten med. Pechersk har fått begränsat med speltid medan Mannström var talangen som plockades upp från F19-laget. Klubben motiverar deras val bryta kontrakten med att spelarna ska hitta nya klubbar där de får speltid och kan utvecklas i.

FIKK - För att alla behövs