Augustdottir och Rantanen lämnar KIF Örebro

Berglind Augustdottir och Amanda Rantanen lämnar KIF Örebro, detta kunde klubben under torsdagen bekräfta på sin hemsida.

· Publicerad: 17 november 2022 · 14.51.
Berglind Augustdottir och Amanda Rantanen firar ett mål mot Eskilstuna. Foto: Martin Avedal

I måndags kunde KIF Örebro meddela att fyra spelare lämnar klubben. Idag kom nästa besked, två spelare lämnar och det ska handla om Berglind Augustdottir och Amanda Rantanen, skriver klubben på sin hemsida.

— KIF Örebro tackar av sina offensiva spelare Berglind Augustdottir och Amanda Rantanen, där Augustdottir har tvingats tacka nej till KIF Örebros erbjudande om förlängning. Detta på grund av studier hemma på Island som måste genomföras under 2023, skriver även klubben på sin hemsida.

Annons ▾

Två offensiva kuggar försvinner

Både Berglind Augustdottir och Amanda Rantanen har under deras tid i KIF Örebro fungerat som offensiva kuggar. Amanda Rantanen värvades till klubben när Karin Lundin försvann till Fiorentina sommaren 2021. Finländskan gjorde 6 mål på 29 matcher.

Berglind Augustdottir anslöt som försvarare men skolades under säsongen om till anfallare. Och isländskan gjorde ett flertal viktiga mål och klubben ville behålla henne även nästa säsong.

— ”Begga” var tänkt som en av våra offensiva spelare 2023, inte minst med tanke på hur rätt hon blev i den rollen under hösten Det är synd att vi inte får möjlighet att se henne i KIF-tröjan även nästa år, säger Jonas Nilsson, sportchef i KIF Örebro.

FIKK - För att alla behövs