Polisen identifierade 23 personer efter tips

Polisen skriver på sin hemsida att man identifierat 23 av de 51 personer de la ut bilder på i måndags, de bad om tips från allmänheten.

· Publicerad: 22 november 2023 · 18.14.

Det var i måndags som polisen gick ut på sin hemsida och bad allmänheten om hjälp med identifiering av misstänkta. Det handlade om 51 personer som varit på plats under kravallerna i Sveaparken.

Cirka två dygn senare har 23 personer av de 51 som lades ut kunnat identifieras och inläggen i sociala medier har över 1500 delningar inom polisregion Bergslagens olika konton.

Annons ▾

— En del identifieringar är tack vare tips från allmänheten men i vissa fall har personerna själva kommit in till oss eller hört av sig, berättar Henrik Dahlström som är kommenderingschef på Polismyndigheten.

Bilderna plockas bort när identifieringen är klar

När ett tips inkommer i ärendet värderar man innehållet och försöker verifiera identitet på personen det berör. Så snart man, för utredningens fortsättning, har underlag för att gå vidare plockar vi bort bilden, publiceringen fyller då inte längre någon funktion. 

— Nej anledningen är att få in tips som en del av den förundersökning som pågår och för att kunna fortsätta utredningen, förklarar Henrik Dahlström.

Så, som sagt med identitet klarlagd kan utredningen fortsätta kopplat till de här personerna. Många fler tips har kommit in och de hanteras just nu – värderas och bedöms.

— Genomslaget och den hjälp vi fått är ovärderligt för det fortsatta arbetet. Tack, avslutar Henrik Dahlström.

FIKK - För att alla behövs