Kvinna påkörd av tåg i Frövi – avled på plats

En kvinna i 40-årsåldern avled under onsdagskvällen efter att blivit påkörd av ett godståg i Frövi, detta skriver polisen på sin hemsida.

· Publicerad: 28 mars 2024 · 13.03.
Arkivbild-Polisfordon
Arkivbild – Örebro Tribune

Polisen och flera lokala medier skriver under torsdagsförmiddagen att en kvinna i 40-årsåldern avled efter att blivit påkörd av ett godståg i Frövi. Olyckan ska ha inträffat under onsdagskvällen vid tågstationen i Frövi.

Enligt uppgifter var det vid klockan 19:56 som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till tågstationen. Ett flertal vittnen befanns sig på platsen och kvinnan ska ha stått på spåret men hade som avsikt att ta sig därifrån. Olyckan ska inte ha inträffat vid övergången till perrongerna.

Annons ▾

Polisen utreder incidenten i nuläget som dödsfall utan misstanke om brott. Även Trafikverket kommer genomföra en utredning. Polisen skriver även på sin hemsida att anhöriga har blivit underrättade.

Det här är andra gången på kort tid det inträffar en dödsolycka vid en tågstation i länet. Så sent som i slutet av februari blev tre personer påkörda av ett godståg vid Södra station i Örebro.  

FIKK - För att alla behövs