Jonas Håård ny Head Coach i Örebro Volley

Jonas Håård blir ny Head Coach i Örebro Volley, detta kunde den nyblivna mästarklubben skriva om på sin hemsida under måndagsförmiddagen.

· Publicerad: 22 april 2024 · 10.05.
Jonas Håård och Sofie Sjöberg under en match 2021, Arkivbild: Martin Avedal

Örebro Volley kunde efter 16 års väntan titulera sig som svenska mästare igen under lördagen, men redan inför semifinalen stod det klart att Head Coach Jonas Svantesson skulle lämna klubben efter säsongen. Idag kunde man presentera Jonas Håård som ny Head Coach.

— Vi är väldigt glada att kunna knyta upp Jonas Håård igen. Han har gjort ett bra jobb som assisterande och är omtyckt av ledare och spelare. Jonas Håård har en stark förankring i staden Örebro och han kommer att göra allt för att försvara SM-guldet säger Olle Anfelt, elitansvarig i Örebro Volley på klubbens hemsida.

Annons ▾

Jonas Håård är ett välkänt namn inom svensk volleyboll och har själv spelat i elitklubben Team Valla från Linköping. Efter karriären som spelare agerande han Head Coach i Örebro under åren 2005-2010. Därefter har han varit assisterande tränare till Matilda Wikander och nu senast Jonas Svantesson. Under åren 2005-2007 var han förbundskapten och assisterande förbundskapten i damlandslaget.

— Det känns väldigt bra att vara tillbaka som Head Coach för Örebro Volley. Svensk volleyboll och Örebro Volley är inne i en mycket spännande utveckling och jag är glad att jag på heltid kan arbeta med volleyboll igen. Örebro Volley är en mycket starkare klubb nu sportsligt och organisatoriskt efter 6 år med Jonas Svantesson och jag är övertygad att vi kan nå ännu högre de närmaste åren inom båda områdena, säger den nya Head Coachen Jonas Håård.

FIKK - För att alla behövs