Livstids fängelse för mordet på höggravid 20-årig kvinna

Den 22-årige Mohamedamin Ibrahim döms till livstids fängelse efter mordet på den höggravida Saga som inträffade i april förra året.

· Publicerad: 5 juni 2024 · 11.19.
Rättscentrum i Örebro
Arkivbild: Martin Avedal

Idag klockan 11:00 kom domen efter mordet på den höggravida Saga som inträffade i april förra året. Den 22-årige Mohamedamin Ibrahim döms till livstids fängelse.

— Hans handlande har inneburit att två personers liv har släckts. Det kan inte vara aktuellt med något annat straff än fängelse på livstid, sa statsåklagare Elisabeth Anderson under rättegångens sista dagen.

Annons ▾

Saga ska blivit strypt och kvävdes till döds med en 30 kilo tung marmorskiva. Detta ska även pågått mellan 5–10 minuter, rättsläkaren ska konstaterat att Saga led och kände stark dödsångest under detta.

Hittades mördade den 29 april förra året  

Det var under natten till den 29 april 2023 som den 20-årige Saga blev brutalt mördad i sin lägenhet i centrala Örebro. Mordet har fått stor uppmärksamhet och Saga var höggravid när hon blev mördad. Under veckan efter mordet genomfördes en manifestation mot mäns våld på Stortorget i Örebro.

Bara ett par dagar efter mordet greps Mohamedamin Ibrahim misstänkt för mordet, Ibrahim ska bland annat haft en relation med Saga samt även varit far till barnet. Åtal mot Ibrahim väcktes den 27 mars tidigare i år. Rättegången avslutades nu i fredags den 31 maj.

Statsåklagaren Elisabeth Anderson menade även att mordet var hedersrelaterat. Ibrahim ska hållit relationen hemlig från sin familj då han varit rädd att blivit förskjuten om de fick reda på den. 

FIKK - För att alla behövs