World Global IPTV

Filmstaden stänger sina biografer i Sverige

På onsdag stänger Filmstaden sina samtliga biografer runt om i Sverige, detta meddelade man idag och det beror på spridning av Coronaviruset.

· Publicerad: 17 mars 2020 · 16.36.
Arkivbild: Martin Avedal

Ikväll är sista dagen du kan gå på bio i någon av Filmstadens biosalonger. Den svenska biojätten meddelade under tisdagen att från och med onsdag kommer samtliga biografer hålla stängt.

— För oss på Filmstaden är våra gästers och medarbetares säkerhet och välbefinnande av största vikt. Med anledning av den rådande situationen vill vi informera dig om att Filmstadens biografer stängs tillfälligt från och med 18 mars 2020, skriver man på deras hemsida.

Annons ▾

Filmstaden bara en av alla aktörer som påverkas

Det var i torsdags förra veckan som svenska staten informerade om nya direktiv runt hanteringen av Coronaviruset. Sen dess har framförallt idrotts – och kulturevemang påverkats.

I helgen meddelade svenska ishockeyförbundet att deras hösta serier avbryts pga av Coronaviruset, och igår kunde svenska volleybollförbundet meddela ett liknade besked.

Ett flertal konserter i både Örebro och nationellt har ställts in eller flyttats upp. Och idag kom alltså även ett besked från Filmstaden att de stänger samtliga biografer i Sverige.

Filmstaden meddelar också att man har öppet för återköp fram till den 18 mars om det finns besökare som har förköpt biljetter. Samtidigt vill man upplysa att Svenska Bio och Cinemascenen håller öppet som vanligt

FIKK - För att alla behövs