Örebro kollapsade när Leksand bröt förlustsviten

Örebro Hockey ledde med 3-1 i den tredje perioden, men gästande Leksand skulle komma tillbaka och på mindre än fem minuter vände de och vann.

· Publicerad: 4 februari 2023 · 23.17.

Vinna i Behrn Arena har inte varit lätt för Leksand, sist laget åkte från Örebro med tre poäng var 20 februari 2021, nästan två år sen. Sen dess har Örebro dominerat dalmasarna. Men i torsdags fick vi lära oss att inget vara för evigt, det skulle upprepa sig igen.

Örebro lyckades i förra omgången besegra Frölunda, ett lag man haft svårt för. Ikväll kom drömmotståndaren Leksand. Det började bra när Marcus Hardegård sköt in 1-0 i första perioden. Ett hungrigt Leksand kunde kvittera i andra genom Carter Camper, men Rodrigo Abols svarade och Örebro gick till periodvila med 2-1 på resultattavlan.

Annons ▾

Leksand vände på 5 minuter

Det här var en match Örebro hade kontroll på, Leksand hade energi men skapade inte de farliga målchanserna. Örebro kunde också neutralisera gästerna i powerplay, trots att man hade ett 5 mot 3 läge i början av andra perioden. När Kristian Näkyvä skickade in 3-1 kändes matchen avgjord.

Men precis som mot Färjestad tidigare i år tappade Örebro en rätt så komfortabel ledning. Med ca fem minuter kvar av matchen skickade Oscar Lang in en reducering, sen klev Kalle Östman in i handlingen. Med mindre än tre minuter kvar skickade han in 3-3 och med 47 sekunder kvar gjorde han även 3-4 till Leksand.

Örebro kollapsade totalt efter Langs reducering, och det är inte första gången man tappar en ledning på det här sättet. Men trots allt, Örebro ligger kvar på en fjärdeplats i tabellen. Nu väntar ett landslagsuppehåll och Örebro spelar igen den 14 februari borta mot Oskarshamn. Nästa hemmamatch är den 16:e när Timrå kommer på besök.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs