Renoveringen av Wallerska skolan återupptas

Grundskolenämnden beslutade på ett sammanträde onsdagen den 17 april att renoveringen av Wallerska skolan i Örebro ska återupptas.

· Publicerad: 19 april 2024 · 10.04.
Arkivbild

Örebro Kommun skriver på sin hemsida att renoveringen av Wallerska skolan återupptas. Det var på ett möte med Grundskolenämnden den 17 april som beslutet togs. Samtidigt fortsätter utredningen av område Väster under våren 2024.

Det var under ett sammanträde den 30 november förra året som man beslutade att Sörbyängsskolan slås samman med Sörbyskolan, samt Kryddgårdsskolan slås samman med Änglandaskolan. Även förslaget att pausa renoveringen av Wallerska skolan godkändes. Men förra veckan nåddes nyheten att man ska föreslå att återuppta renoveringen av skolan.

Annons ▾

Varför återupptas renoveringen?

Den geografiska placeringen bedöms som värdefull och den främjar att elever från olika områden och i närområdet får en grundskola i närhet till hemmet. Tomten där Wallerska skolan är placerad är värdefull på lång sikt i kommunen för kommunal service och skola. I nuläget är det för tidigt att svara på när renoveringen är klar.

Om renoveringen

För att Wallerska skolans lokaler ska vara ändamålsenliga för skolverksamhet behövs både renovering och nybyggnation. Wallerska skolans befintliga hus A rivs och en ny byggnad uppförs i dess ställe. Skolans övriga byggnader ska genomgå omfattande renovering.

FIKK - För att alla behövs