Örebro Futsal Club

Ewelina Granberg ansluter till Örebro Volley

Örebro Volley värvar Ewelina Granberg, hon är det tredje nyförvärvet som ansluter från volleybollgymnasiet i RIG Falköping.

· Publicerad: 23 juni 2019 · 19.12.

På söndagskvällen kunde Örebro Volley informera om att de värvat Ewelina Granberg. Hon är det fjärde nyförvärvet inför kommande säsong samt det tredje från volleybollgymnasiet RIG Falköping.

— Jag valde Örebro Volley eftersom jag tror att det är där jag kan utvecklas mest. Laget har en väldigt bra tränare och tjejerna håller en väldigt hög nivå så jag är övertygad om att nästa säsong kommer vara lärorik, säger Ewelina i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Ewelina Granberg är det tredje nyförvärvet från RIG Falköping

Att Örebro Volley bygger för framtiden har inte undgått någon. Ewelina Granberg är den trejde nybakade studenten som anslutet från RIG Falköping. De andra två är Sofia Andersson och Catarina Cooper.

Ewelina Granberg är född i Umeå och fostrad i IKSU men valde att plugga på volleybollgymnasiet i Falköping.

— Jag är uppvuxen i Umeå där jag spelat center för IKSU. Min pappa, Lars-Göran Granberg, introducerade mig till sporten vid 9-års åldern. Jag har spelat fotboll och gått i dans väldigt många år men när jag var tvungen att välja sport valde jag såklart volleybollen, säger Ewelina.

Ska delta i U20-EM beachvolleyboll

I sommar kommer hon tillsammans med Sofia Andersson delta i beachvolleybollens U20-EM som spelas i Göteborg den 27-30 juni.

— Ewelina har bra fysik och ett bra tillslag på bollen, precis som Sofia och Catarina från RIG så har hon så den rätta viljan att testa hur bra hon kan bli och hon har en seriös inställning till sitt tränande och jobbar alltid hårt på både på plan och i gymet.

— Ewelina spelar också beachvolleyboll och med det vanliga inomhusspelet skaffat sig en mycket bra speluppfattning och närvaro i sitt spel. Jag tror mycket på Ewelina och det ska bli riktigt roligt att få se henne i Örebro, säger Coach Jonas Svantesson.

Ewelina Granberg är det femte namnet som klubben presentera under sommaren. Förutom Sofia Andersson och Catarina Cooper har även Örebro Volley gjort klar med Sofia Stiernström. Dessutom har Freja Morén valt att förlänga sitt kontrakt.

FIKK - För att alla behövs