Discourse.nu – fantastiska funktioner i vår moderna plattform

Vi har provkört system för vårt forum på Örebro Tribune i över 6 månader – här kan vi diskutera med allmänheten utåt och även internt i redaktionen.

· Publicerad: 27 maj 2018 · 22.49.
Örebro Tribune - Forum

Örebro Tribune har nu under längre tid provat ut flera olika system för diskussioner, vi har sökt ett forum där vi snabbt ge svar på frågor som inkommer till redaktionen, där ni samtidigt kan ge varandra bästa möjliga svar.

Vi vill hitta vår centrala plats utanför alla sociala medier som vi till i dagsläget har använt oss av för den allmän informationen och frågor.

Annons ▾

Vi vill att systemet ska klara av alla konversationer, fungera som en blandning av ett chattsystem och ett forum. En plats där vi kan diskutera ut till allmänheten och även använda internt i redaktionen.

Stabilt för live-bevakning – uppdaterar i realtid

Systemet är utmärkt för att i realtid kunna uppdatera information. Du behöver inte uppdatera sidan i systemet för att se det som precis kommit in och detta gör att vi med säkerhet kommer kunna köra detta när vi fortsättningsvis ska köra en event-chatt eller live-bevakning. Vi kommer då att flagga i aktuella artiklar i tidningen hur du hittar till rätt konversation på Örebro Tribune – Forum.

Örebro Tribune – Forum (discourse.nu) är den officiella diskussionsplatsen för webbtidningen Örebro Tribune – Utryckning.se

Motor till kommentering

Örebro Tribune så finns nu möjligheten till att lämna kommentar till enskilda artiklar. Motorn till allt detta är just forumet.

Alla blogginlägg hämtas upp in till forumet, detta sker automatisk av boten på (Örebro Tribune) – den lägger varje artikel i kategorin Örebro Tribune inne i forumet. Är du registrerad i forumet så kan du där kommentera nyhetsartiklarna, dina kommentarer från Discourse.nu visas då i enskilda artiklar i tidningen Örebro Tribune.

Samma utvecklare som Stack Overflow

Vi fann systemet Discourse med samma utvecklare i sitt team som tidigare har utfört underverk inom kodkretsar i världen. Discourse.nu är uppbyggt av samma utvecklare som till systemet Stack Overflow – det största och mest betrodda online-samhället för utvecklare.

Funktionerna passar oss perfekt för ändamålet.

Varför skulle man bryta konversationer till obekväma sidor där du ständigt måste hitta knappen ”Uppdatera” och ”Nästa sida?” Utvecklarna har ersatt allt detta med kraften i ”Just In Time”-laddning. Vill du läsa mer på vårt forum så behöver du bara skrolla uppåt och nedåt. Inläggen läggs till samtidigt som du är inne i forumet.

Meddelar dig om det mesta

När någon citerar ditt inlägg på Discourse.nu, då meddelar vi dig. När någon omnämner ditt @namn, då meddelar vi dig. När någon svarar på ditt inlägg… Ja du förstår vad vi försöker säga…

Discourse.nu är en enkel plattform där svaren från användare och redaktionen flyter ner på sidan. Sammanhanget för varje inlägg, även citaten sammanfattas för att du inte ska förlora hela konversationen.

Kopiera in artiklar till konversationen

Hittar du ett ämne, eller artikel på en webbsida du vill konversera på forumet, kopiera webbadressen och klistra i ett nytt eller befintligt ämne (inlägg) och systemet lägger till och utökar länken automatiskt med titel och sammanfattande text från artikeln. Länkar från inlägg på Örebro Tribune, Wikipedia, YouTube, Amazon, GitHub, Twitter, Flickr och hundratals andra populära webbplatser fungerar ”out of the box”.

När du inte är aktiv på Discourse.nu så skickas dina meddelanden automatiskt till dig via e-post. Svara via e-posten var du än är, på vilken enhet som helst.

För att aktivt vara deltagande och skriva på Discourse.nu så måste du registrera dig, efter en enkel registreringsprocess så loggar du in och detta gör du antingen med dina uppgifter som du angett vid registrering eller via ditt konto från Facebook eller Twitter. Registrera dig nu!

Självklart är det gratis att skaffa konto hos oss!

Välkommen in till Discourse.nu

FIKK - För att alla behövs